Skomakergata. Foto: Kristianne Marøy / Nordisk film

 Foto: Kristianne Marøy / Nordisk film

Opplev stemningen fra julefilmen

Hvordan føles det å være del av julemagien som du har sett på film? Maihaugen på Lillehammer gir deg sjansen til å oppleve nettopp det! Årets store julefilm, "Den første julen i Skomakergata", ble spilt inn i friluftsmuseet her på Maihaugen.

Gjenkjennbare scener

Byavdelingen i friluftsmuseet på Maihaugen var vinteren 2022 arena for innspillingen av julefilmen. Når du vandrer gjennom byavdelingen og hovedgata, vil du kjenne igjen steder fra filmen, inkludert Skomaker Andersens hus, Frantzens kolonial, Rosengrens blomster, Snipps bakeri, Postkontoret, Kiosken, og Stasjonen. Scenene fra Tilla Hjuls hjem, sykestua og politimesterens kontor ble også spilt inn på Maihaugen. 

Arena for julefilmproduksjoner

Maihaugen var også innspillingssted for julefilmen "Tre nøtter til Askepott" fra 2021. Blant annet ble mange scener filmet inne på tunet til storgården Bjørnstad. Se kart med bilder og gå i Askepotts fotspor på Maihaugen.

Opplev stemningen

Ta med deg familie og venner og se kjente steder fra filmene som har satt Maihaugen på kartet som et magisk sted for julefilmproduksjon.