Informasjon til turoperatører

Om Maihaugen

Maihaugen i Lillehammer er Norges største friluftsmuseum. Vi har over 200 bygninger fra ulike epoker, utstillinger, fantastiske kulturopplevelser og spisesteder.

Maihaugen er åpen hele året. De fleste aktivitetene på friluftsmuseet foregår i sommersesongen, men det er også flott å besøke oss på andre tider av året.

Kulturopplevelser

På Maihaugen kan du oppleve livet for 200 år siden i den elstste delen "Bygda", og besøke hus fra hvert tiår på 1900-tallet i "Boligfeltet". Du kan oppleve tradisjonelt håndverk og kulturlandskapet med dyr som beiter blant solbrente bygninger.

Besøk i de historiske bygningene på friluftsmuseet er inkludert i inngangsbilletten. Et utvalg av hus er åpne til enhver tid, flere i høysesongen (midten av juni - midten av august) enn i lavsesongen. Fra september til mai har noen hus åpne dører, og det er mulig å kikke inn gjennom dørene.

Vi tilbyr også spennende utstillinger gjennom hele året.

Omvisere og aktører

Velinformerte omvisere vil i juni, juli og august møte besøkende i friluftsmuseet. Du kan også møte aktørene våre i noen av husene og gårdene våre i høysesongen.

Guidede turer på Maihaugen

Omvisning er ikke obligatorisk og er ikke inkludert i inngangsbilletten. Gjestene kan gå på egen hånd om de ønsker. Hvis de ønsker en privat omviser, må dette bestilles senest 3 dager før ankomst. Vi kan ikke garantere at omvisere er tilgjengelige. En omvisning tur på Maihaugen tar 45 minutter.

Ekstra kostnad for privat omviser :
I åpningstiden: NOK 750,- per guide inkl. mva.
Før og etter åpningstid: NOK 1.000,- per guide inkl. mva.

En omviserkan ta med seg 30 personer i "Bygda", eller 20 personer i "Boligfeltet". Grupper som er større enn dette, vil trenge 2 omvisere og vil bli belastet for dette. Vennligst merk at hvis gruppen har bestilt kun én guide og overstiger 30/20 personer ved ankomst, vil guiden ta med seg 30/20 personer på turen. Resten av gruppen må kanskje gå på egen hånd med mindre vi har en ekstra omviser tilgjengelig. Ekstra omvisere vil bli belastet. Alle priser er inkludert mva.

Hvis gruppen er forsinket, kan ikke omvisning garanteres. En omvisning er estimert fra det tidspunktet den er bekreftet og 45 minutter videre. Hvis gruppen for eksempel er 15 minutter forsinket, kan omvisninge bare vare i 30 minutter hvis omviseren har fullt tidsskjema.

Utstillinger

Vi belaster en ekstra avgift på NOK 2.000,- inkl. mva for besøk utenom åpningstiden.

Norges Olympiske Museum

Norges Olympiske Museum ligger på Maihaugen i Lillehammer. Museet tar deg med på en reise fra de første olympiske lekene til i dag. Inngangsbilletten er inkludert i billetten til Maihaugen.

 

Foto: Audbjørn Rønning / Maihaugen

Døren står åpen til 80-tallshuset hele sommeren. Foto: Esben Haakenstad

Stua i 70-tallshuset er full av tidstypiske møbler og gjenstander. Foto: Kåre Dehlie Thorstad.

Lavt valmtak og vinduer plassert helt ut i hjørnet er kjennetegn for funkisstilen. Foto: Mark Purnell.

1950-tallshuset. Foto: Maihaugen

Hushjelpa i sving på kjøkkenet. Foto: Esben Haakenstad.

1920-tallshuset er et laftet hus fra Lillehammer. Foto: Kåre Hosar/Maihaugen.

Det er slutt på pastellene som dominerte noen år tilbake. Nå er det fargerike gardiner og sterke farger på veggene som er gjeldende. Foto: Maihaugen.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Budeia kinner smør på setra. Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Foto: Audbjørn Rønning/Maihaugen

Farm work at the farm Bjørnstad, Maihaugen. Photo: Jørgen Skaug

Foto: Maihaugen

Foto: Maihaugen

Foto: Esben Haakenstad.

Foto: Camilla Granlien / Maihaugen

Foto: Maihaugen.

Praktisk informasjon

Priser

Turoperatører med kontrakt har nettopriser til våre museer. Kontakt oss for mer informasjon.

Betaling

Kreditt må avtales på forhånd. Betalingen forventes på vår konto senest 14 dager etter at fakturaen er sendt. Fakturaen vil bli sendt per e-post. Gi oss beskjed om hvilken e-postadresse vi skal bruke. Ved forsinket betaling kan det påløpe renter på fakturaen.

Voucher og faktura

Vi aksepterer ikke fysiske vouchere. Det vil bli fakturert direkte fra vårt bookingsystem.

Uanmeldte grupper

Grupper som ankommer uanmeldt vil  ikke få den avtalte nettoprisen i kontrakten. Vanlig gruppepris tilbys da under forutsetning av at én person betaler for alle og samler billettene for alle i gruppen.

Avbestillinger, endringer og no show

•    Avbestilling av grupper og FIT-er med privat guide kan gjøres kostnadsfritt senest 3 dager før ankomst. Avbestillinger etter dette vil bli belastet NOK 1000,-
•    No show: Grupper og FIT som harbestilt privat omviser vil bli belastet NOK 1000,-  
•    Reduksjon av antall personer er kostnadsfritt senest 3 dager før ankomst.
•    Hvis antallet personer overstiger det rapporterte antallet, vil vi fakturere for det faktiske antallet personer.

Force majeure

Kunden kan umiddelbart avbestille i tilfelle en ekstraordinær situasjon utenfor leverandørens kontroll oppstår, som politiforbud, streik, krig, opptøyer, pandemier osv., som gir grunn til å frykte risiko for skade på publikum og/eller eiendommen og/eller dens inventar og utstyr. Ved en slik avbestilling er leverandøren ikke ansvarlig for eventuelle kostnader eller tap klienten måtte lide som følge av avbestillingen. Leverandøren har samme rett til avbestilling som angitt ovenfor.

Bookingkontor

Vær oppmerksom på at bookingkontoret er utilgjengelig fra fredag ettermiddag kl. 15.30 til mandag morgen kl. 09.00. Dette gjelder både e-post og telefon.

Kontakt

E-post: post@lillehammermuseum.no
Telefon: +47 61 28 89 00

Måltider

Vår restauratør, Frichs, tilbyr lunch eller middag i flotte lokaler på Maihaugen. Ta direkte kontakt for tilbud: maihaugen@frich.no