Praktisk informasjon

Maihaugen ligger i gangavstand fra Lillehammer sentrum og togstasjonen. Det er skiltet gangvei til Maihaugen forbi sykehuset. 

Adresse: Maihaugvegen 1, 2609 Lillehammer.

Finn veibeskrivelse

Parkering

Det er stor parkeringsplass nord for hovedbygningen.
Parkeringsavgift er 40 kr per dag, alle dager kl. 07.00–17.00.
Det er ikke lov å benytte parkeringsplassene på natten kl. 22.00–07.00, unntatt under arrangementer.

Handicapplasser

Det er to Handicapplasser på den store parkeringsplassen, nærmest hovedinngangen.

Bobiler

Bobiler skal parkere på egen parkeringsplass  ved siden av den store parkeringsplassen (skiltet).

Elbillader

Det er seks elbilladere på hovedparkeringsplassen. Pris og mer informasjon finnes på laderen.

Alternative parkeringsplasser

På dager med ekstra mye besøk kan parkeringsplassen nord for hovedbygningen på Maihaugen være full, men det finnes andre parkeringsmuligheter i området:

  • Parkeringsplass på andre siden av Maihaugveien, mot sykehuset (gjelder i skoleferieukene om sommeren)
  • Langs Bankgata
  • Parkeringsplasser i sentrum (ca. 15 minutter gange)
  • Håkons hall (ca. 20 minutter gange)
  • Strandtorget (ca. 25 minutter gange)
Kollektivtransport

Dersom du parkerer på Strandtorget er det mulig å ta buss til sentrum og gå videre derfra.

Det er også mulig å reise kollektivt med bybuss fra Lillehammer Skysstasjon til busstopp i nærheten av Maihaugen. Se rutetider.

Overnatting

Trenger du overnatting i nærheten av Maihaugen? Se anbefalinger på TripAdvisor

Hund på museet

Hunder er hjertelig velkommen i friluftsmuseet!
På Maihaugen er hunder velkommen på våre uteområder. Det er imidlertid ikke lov å ta med hunden inn i de historiske husene eller inne på besøkssenteret. Unntaket er assistenthunder, de har adgang til alle områder på Maihaugen.

I sommersesongen har vi dyr på beite i friluftsmuseet, og noen av de kan ha unger. Takk for at du viser hensyn til dyrene!
Husk å holde hunden i bånd under hele besøket og ta med hundepose. 

Sykkel på museet 

Det er ikke tillatt med sykkel eller sparkesykkel inne på museets område. 
Du finner sykkelparkering ved parkeringsplassen til Maihaugen.

Tilgjengelighet

Informasjon til deg med funksjonshemming eller andre spesielle behov.

Vi ønsker at alle våre gjester skal få muligheten til å oppleve Maihaugen. Hvis du har en funksjonshemming eller av andre årsaker har spesielle behov, har vi her samlet informasjonen som skal gjøre det lettere å planlegge besøket ditt hos oss.

Parkeringsplassen

På Maihaugen har vi en stor parkeringsplass. Der er det tilrettelagt for at du kan parkere på anviste plasser som er skiltet med HC-parkering. På dager med mange besøkende kan vi ikke garantere at det finnes ledige HC-plasser. Fra parkeringsplassen er det asfaltert vei uten trapper hele veien inn til hovedbygningen.  

Besøkssenteret

Maihaugens besøkssenter er godt tilrettelagt for deg med funksjonshemming. Etasjen du kommer inn i har en rullestolvei til de ulike avsatsene og etasjene. Fra dette området har du derfor lett tilgang til både museumsbutikken, Maihaugkafeen, toaletter og utstillingslokaler. Utstillinger i hovedbygningen har i hovedsak brede gangbaner og har formidling gjennom tekst med god lesbarhet og god kontrast mellom tekst og bakgrunn.

Serveringsstedene

Serveringsstedene er tilrettelagt for alle og kan servere mat etter stort sett de fleste behov på forespørsel.

Friluftsmuseet

Ute i friluftsmuseet har gangveiene i hovedsak grus som dekke, og det er bratte partier på rundene. Husene på museet er naturlig nok gamle og derfor lite tilgjengelige for mange bevegelseshemmede, men man kan på forespørsel komme inn i utvalgte hus med rullestolramper. I Boligfeltet er det informasjon både i tekst og lyd. Postmuseet i byavdelingen er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Postgården i Byen har to innganger slik at man også kan komme inn med rullestol. Det er heis opp til utstillingen i 2. etasje. Store deler av uteområdene i byavdelingen er i hovedsak tilrettelagt for alle. Det er skriftlig informasjon ved inngang til hvert hus.

Toaletter

Funksjonshemmede har lett tilgang til toaletter som er tilpasset rullestolbrukere inne i besøkssenteret. Ute i friluftsmuseet er det flere toaletter, men de er ikke spesielt tilrettelagt for rullestolbrukere.

Inngangsbilletter

Personer med funksjonshemninger betaler vanlig billett, men ledsager (personlig assistent) med ledsagerbevis har fri adgang.

Assistenthunder

Hunder har normalt ikke adgang til besøkssenteret. Hunder som er på arbeid har derimot adgang til alle områder på Maihaugen.

Rullestol til utlån

Vi har rullestol til utlån i besøkssenteret. Det kan være lurt å bestille på forhånd så du er sikker på at vi har en ledig.