Toppbilde_Ansattinfo_Maihaugen_Ian Brodie.
Foto: Ian Brodie

Tilgjengelighet

Informasjon til deg med funksjonshemming eller andre spesielle behov.

Vi ønsker at alle våre gjester skal få muligheten til å oppleve Maihaugen. Hvis du har en funksjonshemming eller av andre årsaker har spesielle behov, har vi her samlet informasjonen som skal gjøre det lettere å planlegge besøket ditt hos oss.

Parkeringsplassen

På Maihaugen har vi en stor parkeringsplass. Der er det tilrettelagt for at du kan parkere på anviste plasser som er skiltet med HC-parkering. På dager med mange besøkende kan vi ikke garantere at det finnes ledige HC-plasser. Fra parkeringsplassen er det asfaltert vei uten trapper hele veien inn til hovedbygningen.  

Besøkssenteret

Maihaugens besøkssenter er godt tilrettelagt for deg med funksjonshemming. Etasjen du kommer inn i har en rullestolvei til de ulike avsatsene og etasjene. Fra dette området har du derfor lett tilgang til både museumsbutikken, Maihaugkafeen, toaletter og utstillingslokaler. Utstillinger i hovedbygningen har i hovedsak brede gangbaner og har formidling gjennom tekst med god lesbarhet og god kontrast mellom tekst og bakgrunn.

Serveringsstedene

Serveringsstedene er tilrettelagt for alle og kan servere mat etter stort sett de fleste behov på forespørsel.

Friluftsmuseet

Ute i friluftsmuseet har gangveiene i hovedsak grus som dekke, og det er bratte partier på rundene. Husene på museet er naturlig nok gamle og derfor lite tilgjengelige for mange bevegelseshemmede, men man kan på forespørsel komme inn i utvalgte hus med rullestolramper. I Boligfeltet er det informasjon både i tekst og lyd. Postmuseet i byavdelingen er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Postgården i Byen har to innganger slik at man også kan komme inn med rullestol. Det er heis opp til utstillingen i 2. etasje. Store deler av uteområdene i byavdelingen er i hovedsak tilrettelagt for alle. Det er skriftlig informasjon ved inngang til hvert hus.

Toaletter

Funksjonshemmede har lett tilgang til toaletter som er tilpasset rullestolbrukere inne i besøkssenteret. Ute i friluftsmuseet er det flere toaletter, men de er ikke spesielt tilrettelagt for rullestolbrukere.

Inngangsbilletter

Personer med funksjonshemninger betaler vanlig billett, men ledsager (personlig assistent) med ledsagerbevis har fri adgang.

Assistenthunder

Hunder har normalt ikke adgang til besøkssenteret. Hunder som er på arbeid har derimot adgang til alle områder på Maihaugen.

Rullestol til utlån

Vi har rullestol til utlån i besøkssenteret. Det kan være lurt å bestille på forhånd så du er sikker på at vi har en ledig.