Ungdommens matfat i Innlandet

Ungdommens matfat – en utstilling om mat i Innlandet

Tidligere utstilling

2. oktober 2022–9. april 2023

Lokal matkultur presentert av ungdom!

Utstillingen er resultat av prosjektet "Ungdommens matfat i Innlandet" der elever fra 9. klassetrinn har undersøkt, tilberedt, presentert og dokumentert mat fra vår region. 

Vi får blant annet følge ungdommenes prosess med å lage Alvdals-rømmegrøt med mandelpotet, surpølse, tradisjonskaker, internasjonal 17. mai buffet og deres bruk av råvarer som nesle og bygg.

Alle 9. klassinger i fylket fikk tilbud om å delta i utstillingen, og de som har levert bidrag er Alvdal ungdomsskole, Vestre Slidre ungdomsskule, Vang barne- og ungdomsskole, Smestad ungdomsskole, Stange ungdomsskole, Ajer ungdomsskole, Sør-Fron ungdomsskole og Vågå ungdomsskole. 

Prosjektet "Ungdommens matfat i Innlandet" er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Smaksskule (Norsk Kulturarv) og Maihaugen. 

Prosjektet og utstillingen er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB.