2. oktober 2022–9. april 2023
Lokal matkultur presentert av ungdom!
Utstillingen er resultat av prosjektet "Ungdommens matfat i Innlandet" der elever fra 9. klassetrinn har undersøkt, tilberedt, presentert og dokumentert mat fra vår region.
Vi får blant annet følge ungdommenes prosess med å lage Alvdals-rømmegrøt med mandelpotet, surpølse, tradisjonskaker, internasjonal 17. mai buffet og deres bruk av råvarer som nesle og bygg.
Alle 9. klassinger i fylket fikk tilbud om å delta i utstillingen, og de som har levert bidrag er Alvdal ungdomsskole, Vestre Slidre ungdomsskule, Vang barne- og ungdomsskole, Smestad ungdomsskole, Stange ungdomsskole, Ajer ungdomsskole, Sør-Fron ungdomsskole og Vågå ungdomsskole.
Prosjektet "Ungdommens matfat i Innlandet" er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Smaksskule (Norsk Kulturarv) og Maihaugen.
Prosjektet og utstillingen er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB.