Sofia Vusir Jansson og juletreet
Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Maihaugen

Maihaugens juletre 2023

Fra
1. desember

Til
14. januar

Hele dagen

I år er det Sofia Vusir Jansson som har pyntet Maihaugens juletre.

Allsidig kunstner

Svenske Sofia har sørget for et fargerikt og fantasifullt juletre med røtter i den nordiske juletradisjonen. Hennes nydelige papirblomster er blitt et av hennes varemerker, og det er også disse som pryder årets juletre.

Sofia er en allsidig kunstner som blant annet jobber med scenografi, fotografi og tekst. Hun er spesielt opptatt av å løfte frem håndverksarbeid. 

Hennes håndverk er inspirert av den nordiske kulturhistoriske arven. Sofia har hatt samarbeid med den ikoniske Innredningsbutikken Svensk Tenn på Strandvegen i Stockholm, og hun har hatt flere samarbeidsprosjekter med Nordiska Museet i samme by. 

I forbindelse med at vårt søstermuseum i øst, Nordiska Museet, feirer 150 år i år, er vi stolte av at det er en svensk kunstner som har pyntet juletreet på Maihaugen.

Sofia bor og jobber i Katrineholm i Sverige. Hun har siden 2009 delt inspirasjon om livsstil og innredning, har over 80.000 følgere på Instagram og har gitt ut flere bøker.

Salg av juletrepynten

  • Salget av papirblomstene som dekorerer juletreet, starter i Maihaugbutikken 16. januar kl. 11.
  • Juletrepynten koster fra kr 250 til rundt kr 500 per stykk.
  • Begrenset opplag!

Ulike kunstnere

Den første som designet egen pynt til Maihaugens juletre var Per Spook i 2008, som dekorerte treet med glasspynt. Siden har treet vært fylt med juletrepynt av en rekke av landets fremste kunstnere og designere.

Se oversikt over tidligere kunstnere.