Foto: Ann Kristin Eggen/Maihaugen

Hjem til 1900-tallet

Tidligere utstilling

Sommeren 2015 og 2016

Utstilling om arbeidet med Boligfeltet på Maihaugen.

Boligfeltet består av eneboliger fra 1900-tallet. Dette gir en unik mulighet til nostalgi og mimring fra eget liv. Utstillingen "Hjem til 1900-tallet" er lagt til 1915-huset, og forteller om ideene bak og historien om Boligfeltet.

Utstillingen "Hjem til 1900-tallet" forteller om det som skjer før et historisk hus åpner for publikum på museet. Du får vite mer om hvorfor hus flyttes til museet framfor å bevares som en del av miljøet der de står.

Utstillingen byr også på spennende historier om hvordan store bygninger har blitt flyttet til Maihaugen, før og nå. Du får også et innblikk i hvordan historien til bygningene blir tolket, og hvordan de blir tilbakeført til den tidsperioden huset skal representere.

Eksempler på hvordan museet gjør dette får du i 1915-huset, den såkalte Svennebyvillaen, som ble flyttet til Maihaugen høsten 2014. Villaen står på Maihaugen akkurat slik den sto da den ble flyttet fra Lillehammer sentrum. Framover vil museets fagfolk arbeide med å tilbakeføre huset slik det kunne ha sett ut rundt 1915. Denne utstillingen gir deg dermed mulighet til oppleve museumsarbeid som oftest skjer bak kulissene og ta del i det møysommelige puslespillet med å tolke historier i en bolig.

Utstillingen gir en mulighet til å oppleve museumsarbeid som oftest skjer bak kulissene. 

Når 1915-huset er ferdig innredet, vil hvert tiår på 1900-tallet, med unntak av 1960-årene, være representert i Boligfeltet. 

Les om våre andre utstillinger her.

Se oversikt over dagsprogram i "Hva skjer-kalenderen"