Bål_2022
Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Maihaugen

Sankthansfeiring

23. juni

Kl. 18.00 - 23.00

Sankthanskvelden på Maihaugen feires med bålbrenning, underholdning, dans, barneaktiviteter, god mat og mye annen moro i vakre omgivelser.

Hvert år får en kommune i Gudbrandsdalen være med å sette sitt preg på sankthansfeiringen på Maihaugen. Lag, foreninger og musikere presenterer kulturinnslag på utescenen og skaper liv rundt i museet. Årets samarbeidskommune er Skjåk, og du kan blant annet møte disse på utescenen og ute i friluftsmuseet:

• Synne Stensgård, sang
• Vemund Vang, torader
• Rikard Melhus Dahl, fele
• Hans Hagen, lirekasse
• Elias Sperstad, kåseri - TINE Lom og Skjåk 100 år 
• Vetle og Tiril Morken Gartland, hallingdans
• Skjåk Husflidslag på Skjåktunet og i Øygarden
• Helen Holø og Irene Aaboen, bakst i Bryggerkjelleren

På Fiskevollen finner du salgsboder med Skjåk mat, Ellinors landhandleri, Nordigard Ramstad og Siri Hvitsand.

Kveldens høydepunkt er for mange båltenningen kl. 21.00. Der får vi høre vakker sang av Hege Fagermoen.

Gammeldansgruppa Ramstadstråndingein spiller til dans etter båltenningen på Dansarvollen.

Er du tidlig ute kan du kl. 13.00 være med Skjåk turlag på en runde innom de fleste hus og tun med opprinnelse i Skjåk. Turleder er Rolv Kristen Øygard. Varer ca. 2 timer. En kortere versjon av turen starter kl. 16.00.

Aktiviteter for små og store

Du møter også skuespillere, omvisere, håndverkere og museumsbønder fra Maihaugen. Barna kan være med på Maihaugens vandrespill og mange morsomme aktiviteter som hesteskyss, kanopadling, gårdsaktiviteter, spikking og ponniridning. 

Billetter

Vi anbefaler å kjøpe billett på forhånd. Da slipper du kø ved inngangen. Billetten gjelder hele dagen fra kl. 10.00 og inkluderer Norges Olympiske Museum og Norges Postmuseum. Maihaugens aktiviteter har pause kl. 17.00-18.00. 

Parkering

Det er begrenset med parkeringsplasser på Maihaugen. Ekstra parkeringplasser finnes ved Revmatismesykehuset, Lillehammer hotell, Stampesletta og Lillehammer sentrum.

Servering

Ta gjerne med nistekurv og ha piknik i svært naturskjønne omgivelser i setergrenda. På grunn av brannfaren er det dessverre ikke tillatt å grille på Maihaugen.

Mat og drikke til salgs på Dansarvollen, Kirkestuen, Bakeriet og i Maihaugkafeen.

 

Jente med blomsterkrans på Maihaugen

Foto: Tone Iren Eggen Tømte