Aking barnas vinterdag - Siv Skansen

Foto: Jørgen Skaug

Barnas vinterdag

18. februar 2024


12.00 - 16.00

Bli med på en vinterdag i ekte olympisk ånd! Årlig arrangerer vi den populære Barnas vinterdag. I anledning 30-årsjubileet for OL på Lillehammer har vi planlagt ekstra spennende aktiviteter og overraskelser for hele familien.

Dagen byr på en rekke morsomme utendørsaktiviteter i friluftsmuseet. Deler av Breisjøen blir forvandlet til en skøytebane, og den utfordrende akebakken fra Fiskervollen til Skolestua står klar for de eventyrlystne.

Varierte aktiviteter
Skøyter, aking, hopp, blinkskyting, trugequiz, tømmerhoggerleir, pilking, hesteskyss og ponniridning er bare noen av de mange aktivitetene som venter på deg.

Hos Innlandet Sameforening kan du kaste lasso, prøve deg på språkrebus og ta en tur inn i lavvoen for å varme deg. Museumsbonden inviterer deg til å prøve barkespaden ved Skogskoia og hos DNT Lillehammer ved Gråhøgdbu kan du steke pinnebrød. På Dansarvollen har vi et morsomt akeområde som garantert vil glede barna. 

Utforsk historiske steder
For de som ønsker å utforske historiske steder, er Øygarden og Olsengården åpne for besøk. I Postgården kan du lage ditt eget kort.

Kos deg underveis med pølser og varm drikke. Vi tilbyr gratis utlån av kjelker, sparker, truger, akebrett, og romperesere. Skøyter kan leies, men ta gjerne med ditt eget utstyr hvis du har. 

Kanskje du får hilse på en av vettene fra Lillehammer-OL også...

Velkommen til en uforglemmelig vinterdag!

 

OL-maskotene dra Lillehammer-OL, Kristin og Håkon.

OL-maskotene dra Lillehammer-OL, Kristin og Håkon.

Skøytebane på Breisjøen. Foto: Jørgen Skaug

Full fart i akebakken. Foto: Jørgen Skaug

Ung tømmerhugger. Foto: Jørgen Skaug

V-stilen er på plass i Maihaugbakken. Foto: Audbjørn Rønning/Maihaugen