
Foto: Ole-Thorstein Ljøstad / Anno Norsk skogmuseum
Ukas impuls: Lågåsild da og nå
Fra
29. oktober
Kl. 12.00
Kom og lær fra masterstudent Maja Loberg om lågåsildens historie!
Lågåsilden, en fisk i laksefamilien, har lenge vært en viktig del av matkulturen rundt Mjøsa. Den har svømt i Mjøsa og Gudbrandsdalslågen i århundrer, og helt siden middelalderen har lokalbefolkningen fisket og brukt store mengder med lågåsild. I dag, derimot, er den sjelden å se på tallerkenen. Hvorfor er det slik?
Maja Loberg, student ved Universitetet i Lund i Sverige, skriver masteroppgave om Lågåsildfiske og har praksis her på Maihaugen.
- Ved Maja Loberg, masterstudent ved Lund Universitet i Sverige
- Oppmøte: Fiskevollen i friluftsmuseet
- Varighet: 15 minutter
- Fri inngang med årskort