Lågåsildfiske - Ole-Thorstein Ljøstad / Anno Norsk skogmuseum

Foto: Ole-Thorstein Ljøstad / Anno Norsk skogmuseum

Ukas impuls: Lågåsild da og nå

Fra
29. oktober

Kl. 12.00

Kom og lær fra masterstudent Maja Loberg om lågåsildens historie!

Lågåsilden, en fisk i laksefamilien, har lenge vært en viktig del av matkulturen rundt Mjøsa. Den har svømt i Mjøsa og Gudbrandsdalslågen i århundrer, og helt siden middelalderen har lokalbefolkningen fisket og brukt store mengder med lågåsild. I dag, derimot, er den sjelden å se på tallerkenen. Hvorfor er det slik? 

Maja Loberg, student ved Universitetet i Lund i Sverige, skriver masteroppgave om Lågåsildfiske og har praksis her på Maihaugen.

Maja Loberg

Maja Loberg. Foto: Privat

  • Ved Maja Loberg, masterstudent ved Lund Universitet i Sverige
  • Oppmøte: Fiskevollen i friluftsmuseet
  • Varighet: 15 minutter
  • Fri inngang med årskort