Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Sterke farger og blomster over skapene. Foto: Maihaugen.

1990-tallshuset på Maihaugen har også garasje. Foto: Maihaugen.

Det er slutt på pastellene som dominerte noen år tilbake. Nå er det fargerike gardiner og sterke farger på veggene som er gjeldende. Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Sterke farger på innredningen og blomster over kjøkkenskapene. Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen.

1990-tallshuset

Dette er et ferdighus fra Hetlandhus kalt Tradisjon. Navnet sier noe om formen på huset. Det har trekk fra gamle stiler, i dette tilfellet sveitserstilen. Her er det nostalgiske trekk som bratt tak, krysspostvinduer og dekorative detaljer i gavlene. På 1990-tallet var dette den mest populære ferdighustypen. Det var fleksibelt og kunne tilpasses forskjellig terreng.

Familien i dette huset bestod av foreldre med to barn, i tillegg til en sønn fra et tidligere ekteskap i helgene. Boarealet er under gjennomsnittet, men plassen er godt utnyttet. Gangarealene utnyttes til kontor i første etasje og TV-stue i andre. Her er kjøkkenet stort og den enste spiseplassen i huset finner vi her. Rommet bærer ellers preg av mer internasjonal påvirkning i matlagingen. Her er alle tekniske hjelpemidler på plass. Det nye er mikrobølgeovnen som begynner å bli allemannseie.

Stua er påfallende liten og de sterke fargene dominerer - nå er det slutt på 1980-tallets pasteller. Veggene er kraftig gule og gardinene fargesprakende. Her står et av husets to TV-apparater. Medieverden begynner å gjøre seg gjeldende med stereoanlegg, video og kassettspiller. På kontoret finner vi en Macintosh – nå er også datasamfunnet over oss. Dette er en gammel modell som tidligere hadde gjort nytte på jobben. Den ble bare brukt til skriving.

Et stort og godt bad var høyt prioritert. Her er badet på størrelse med soverommene. Nå skal det dusjes minst en gang om dagen. Velvære blir høyt prioritert.

  • Huset er bygd i 1995.
  • Det er oppført på Maihaugen etter forbilde av et hus i Lillehammer.
  • Boligareal på 129 kvadratmeter.