Barn aker foran gammeldags tømmerhus på Maihaugen i Lillehammer.
Foto: Jørgen Skaug

Vinterferie på Maihaugen

Ta med barna på morsomme aktiviteter på Maihaugen i vinterferien.

Program vinterferien 2019

  • Hverdager på dagtid (unntatt 1. mars): Skogsarbeid med hest – se hvordan arbeidshesten hjelper til med å dra tømmer i skogen.

Fra 16. februar til 3. mars er det mange spennende aktiviteter for store og små på Maihaugen. Her kan dere få ekte og gode opplevelser sammen.

Akebakker

Maihaugen har mange fine bakker og skråninger som er perfekte for aking. I bakken fra Boligfeltet ned til Byen i friluftsmuseet er det gøy å teste gammeldagse romperesere i tre, som vi har til utlån.

Skogsarbeid med hest

I skogen øverst i friluftsmuseet hogges det nå i skogen. Arbeidet foregår med hest slik som før i tida. Gårdskarene tar gjerne i mot deg og forteller om skogsarbeidet før i tida.

Du kan også gå den fine skogstien og lære mer om hvor viktig skogen har vært og er for oss. I gapahuken kan du fyre bål. (NB! Ellers i friluftsmuseet er åpen ild forbud.)

Åpne dører til historiske hus

Også om vinteren er dørene til flere av de historiske husene på Maihaugen åpne. Her kan du titte inn i alt fra middelalderens enkle årestue til 1950-tallshuset med moderne kjøkken og vaskemaskin.

Spennende utstillinger

Inkludert i inngangsbilletten er også Maihaugens flotte utstillinger. Langsomt ble landet vårt eget er en spennende reise gjennom Norgeshistorien, og i billedvevutstillingen til Inger Holbø kan barna prøve å veve på en vevstol.

Museumsbutikk

Hver dag i museets åpningstid kan du handle i Maihaugbutikken

kalenderen får du detaljert oversikt over alt som skjer hver dag.

Besøk også Norges Olympiske Museum. 16. februar feirer vi 25-årsjubileet til OL på Lillehammer med gratis inngang på OL-museet. Ellers har OL-museet egen billett, men du kan kjøpe fellesbillett med Maihaugen og besøke begge museer eller bruke vårt nye årskort  som gir fri inngang til alle Lillehammermuseene.

Jente aker ved siden av en skigard og tømmerhus.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Dami i gammeldags kjole og kyse ligger oppå en liten seng med mange madrasser slik som i eventyret "Prinsessen på erten".

Foto: Audbjørn Rønning / Maihaugen

Geitekilling i fjøset.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Skogsarbeider fester tre tømmerstokker bak en hest.

Foto: Rune Søderholm / Maihaugen