Foto: Morten Nordli / Maihaugen

Vinterferie på Maihaugen

Ta med barna på morsomme aktiviteter på Maihaugen i vinterferien.

Program vinterferien 2020

 

Fra 16. februar til 1. mars er det mange spennende aktiviteter for store og små på Maihaugen. Her kan dere få ekte og gode opplevelser sammen.

Akebakker og skøytebane

Maihaugen har mange fine bakker og skråninger som er perfekte for aking. I bakken fra Boligfeltet ned til Byen i friluftsmuseet er det gøy å teste gammeldagse romperesere i tre, som vi har til utlån (når det er forhold for det).

Åpne dører til historiske hus

Også om vinteren er dørene til flere av de historiske husene på Maihaugen åpne. Her kan du titte inn i alt fra middelalderens enkle årestue til 1950-tallshuset med moderne kjøkken og vaskemaskin.

Skogen på Maihaugen

Øverst i friluftsmuseet ligger 1890-tallsskogen til Maihaugen. Her er det en fin skogsti hvor du kan lære om hvor viktig skogen har vært og er for oss. I gapahuken i skogen kan du fyre bål. (NB! Ellers i friluftsmuseet er åpen ild forbud.)

Spennende utstillinger

Inkludert i inngangsbilletten er også Maihaugens flotte utstillinger. Langsomt ble landet vårt eget er en spennende reise gjennom Norgeshistorien. Få også med deg vinterens aktuelle utstilling Hytta – fire vegger rundt en drøm.

Museumsbutikk

Hver dag i museets åpningstid kan du handle i Maihaugbutikken

kalenderen får du detaljert oversikt over alt som skjer hver dag.

Besøk også Norges Olympiske Museum. Søndag 23. februar blir det miniforestilling med Kjell Kjeft som passer for store barn og voksne. OL-museet har egen billett, men du kan kjøpe fellesbillett med Maihaugen og besøke begge museer eller kjøpe årskort og besøke alle Lillehammermuseene så ofte du vil.

Gutter leker i snøen.

Foto: Morten Nordli / Maihaugen

Jente kjevler ut en lompe.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Jente aker ved siden av en skigard og tømmerhus.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Dami i gammeldags kjole og kyse ligger oppå en liten seng med mange madrasser slik som i eventyret "Prinsessen på erten".

Foto: Audbjørn Rønning / Maihaugen

Ku i båsen fjøset på Maihaugen.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Brun sau med horn ute på vinteren.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen