Mat mer enn et måltid 16_9

Man tager hvad man haver

I forbindelse med utstillingen MAT: mer enn et måltid, tilbyr vi et skoleopplegg som er spesielt godt egnet for faget mat og helse på 9. trinn.

Opplegget på Maihaugen består av en omvisning ute i friluftsmuseet, utstillingsbesøk og en praktisk oppgave inne.

Fra gardsklokke til mikro-pling
Matkultur før og nå. Vi besøker storgarden Bjørnstad og vandrer via Fiskevollen til 90-tallshuset i boligfeltet. I løpet av omvisningen vil vi undersøke utviklingen av norsk matkultur fra 1700-tallets naturalhusholdning til 90-tallets forbrukersamfunn. (Omvisning i friluftsmuseet. Varighet 50 minutter)
Omvisningen er utendørs, så kle dere etter været!

Utstillingsbesøk MAT: mer enn et måltid 
Mat er ikke bare næring. Mat er identitet, arv, politikk, økonomi og holdninger. Mat er også klima og miljø. I denne omvisningen skal vi se nærmere på forutsetningene for kortreist mat før og nå, import/eksport av matvarer og forbrukermakt. (Omvisning i utstillingen. Varighet 25 minutter)

Konservering 
Konservering av mat gjør at matvarer kan oppbevares i lengre tid uten at de blir særlig dårlig. Vi skal se på ulike former for tradisjonell konservering, og elevene skal selv få prøve å sylte rødløk. Kokebøkene til Christine Storm Munch, Hanna Winsnes, Henriette Schønberg Erken og Ingrid Espelid Hovig skal vi også se litt i. (Varighet 25 minutter)

Klassen deles i to, hvor halvparten starter ute, mens den andre halvparten starter inne. Bytte etter ca. 50 minutter.

 

Hvem: Ungdomstrinnet
Når: Uke 7 og 8. Se kalender for ledige tidspunkt.
Antall: Max 30 elever
Varighet: 2 timer
Hvor: Oppmøte hovedinngangen på Maihaugen. 
Påmeldingsfrist: Torsdag 2. februar
Pris: Skoleklasser fra Lillehammer grunnskole har besøksavtale. Andre skoler betaler kr 40,-/elev.

Si ifra på forhånd dersom dere ønsker matpakkerom! (Bruk feltet "annen informasjon" i skjemaet under)

Booking

Maks antall elever er 30

Velg en tilgjengelig dato.

Henter tilgjengelige datoer...