Juletrepynt av farget pleksiglass med furukongler.
Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Maihaugens juletre 2020

Maihaugens juletre er i år pyntet av smykkekunstner Sigurd Bronger.

Til 3. jan

Tidspunkt
Hele dagen

Sigrud Bronger foran Maihaugens juletre.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Hvert år siden 2008 har en norsk kunstner eller designer fått frie tøyler til å gi Maihaugens juletre sitt eget uttrykk.

Sigrud Bronger har fylt treet med over 200 små juletrær laget av farget akryl og furukongler. Ut av dette oppstår det en litt komisk situasjon siden grantreet blir bærer av furukongler.

Humor og overraskelser

Sigurd Bronger (f. 1957) er en av samtidens ledende smykkekunstnere både nasjonalt og internasjonalt.

Brongers smykker ligner lite på tradisjonell smykkekunst. Han kombinerer natur- og hverdagsmaterialer med edelt metall på en overraskende, teknisk avansert og humoristisk måte.

Alt fra furukongler, morens gallestener, kaktuspigg, nål fra piggsvin, hel hvaltann og strutseegg har inngått i Brongers smykkeunivers. Alle naturmaterialene blir båret av en mekanisk metallkonstruksjon.

Ulike kunstnere

Den første som designet egen pynt til Maihaugens juletre var Per Spook i 2008, som dekorerte treet med glasspynt. Siden har treet vært fylt med juletrepynt av en rekke av landets fremste kunstnere og designere.

Les mer og se oversikt over tidligere kunstnere.

Treet står oppe til 10. januar 2021. Du kan også se en mini-utgave av Sigurd Brongers juletre utstilt i Lillehammer Kunstmuseum.

Etter jul legges pynten ut for salg i Maihaugbutikken.

Se også våre andre utstillinger.

Se alt som skjer på Maihaugen i julen.