Glade barn mater ender foran Garmo stavkirke på Maihaugen.
Foto: Veslemøy Furuseth / Maihaugen

Høstferien på Maihaugen

Det er gøy å besøke Maihaugen i høstferien. Prøv våre rebusløyper, hils på dyrene og titt inn i historiske hus.

Program i høstferien 2020 – uke 40 og 41

Det skjer alltid noe på Maihaugen!

På Maihaugen kan voksne og barn få trygge og gode opplevelser sammen i unike historiske omgivelser. Tilbudet i høstferien i år er litt annerledes enn det pleier. I stedet for programposter til fastsatte tider kan dere gjøre andre aktiviteter på egenhånd når dere selv vil.

Les mer om våre tiltak for et trygt besøk

Barn holder fram blader i fine høstfarger.

Foto: Veslemøy Furuseth / Maihaugen

Rebusløyper og lekeplass

I høstferien kan du glede deg til en helt ny rebusløype for familien i friluftsmuseet. Prøv dere på familiekryssordet På kvist og tvers som foregår i de idylliske omgivelsene ved vannene ved setergrenda. 

I tillegg kan du være med på Ekornkongen på Haugen og sølvkonglene. Dette er et spennende oppdrag for de minste  Noen har tatt sølvkonglene til Ekornkongen, og barna kan være med å finne tyven. De som løste dette oppdraget i sommer får seg en overraskelse nå, for det er ikke samme tyven.

I Boligfeltet kan du besøke lekeplassen med lekeapparater og historiske lekestuer. Her er det også benker og koselig å ta en pause for store og små.
(NB! Lekestuene som vanligvis står åpne for lek er dessverre stengt på grunn av smittehensyn).

Ekornkosedyr med krone og sølvfargede kongler.

Foto: Thorstein Hernes / Maihaugen

Møt historiske skikkelser

Onsdager og søndager i høstferieukene kan du oppleve Glimt fra fortiden. Gjennom dagen dukker det opp noen artige historiske skikkelser her og der i friluftsmuseet. 

Hulder med gammeldagse klær, flott hår og hale sitter på mosen i skogen.

Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Dyr og gårdsarbeid

Både små og store har glede av å treffe dyrene på Maihaugen. Sauene våre går ute hele året, og kuene er ute på de idylliske beiteområdene i friluftsmuseet så lenge været tillater.

Hestene går også på enga eller hjelper museumsbøndene med forskjellig gårdsarbeid som før i tiden. Gårdskarene viser gjerne fram hva de driver med. Du kan også se grisene på Øygarden og hønene i Olsengården.

Barn klapper sauer over skigard på Maihaugen.

Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Gå tur i skogen

Det er koselig å gå tur i skogen, og på Maihaugen har vi en fin skogsti øverst i friluftsmuseet. Langs stien er det skilt som forteller hvor viktig skogen er for oss. Underveis er det også en flott gapahuk der du kan slå deg ned med matpakka.

Gråtass

Maihaugen har to Gråtass-traktorer. Den ene brukes til daglig i gårdsdriften på museet, den andre står ved låvebrua til Jørstad og kan klatres på!

Historiske hus og spennende utstillinger

Opplevelser man kan vokse på sammen.

Friluftsmuseet er et idyllisk besøksmål for barn året rundt. Flere av de historiske husene har åpne dører, slik at man kan titte inn gjennom døren og se hvordan vi levde før i tiden.

To barn titter inn gjennom grind i Skolestua på Maihaugen.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Søndag 4. oktober inviterer vi til Seter- og hyttesøndag. Da er det ekstra program i Hyttegrenda og Setergrenda, og flere av hyttene og seterhusene har åpen dør som du kan titte inn gjennom.

Utstillingene på Maihaugen er verdt et besøk i seg selv og er selvfølgelig inkludert i inngangsbilletten. Er det ruskete vær ute, kan det være fint å gå runden gjennom Norgeshistorien i vår innendørs utstilling Langsomt ble landet vårt eget.

Åpen kafé og museumsbutikk

Museumsbutikken og kafeen i besøkssenteret er åpen i museets åpningstid.

Det er også hyggelig å ta med egen mat og kose seg med ute i friluftsmuseet når været er fint. (NB! Det er ikke tillatt å grille på Maihaugen, annet enn i gapahuken i skogen hvor du kan fyre bål).

Familie koser seg på en benk med varm drikke.

Foto: Veslemøy Furuseth / Maihaugen

kalenderen kan du krysse av for Barnas Maihaugen og få detaljert oversikt over alt som skjer hver dag.

Se også aktiviteter på Barnas Maihaugen året rundt.

Rabatt på museumsbillett og stolheis

Kombiner museumsbesøket med en luftig tur og fin utsikt over Lillehammer.

I høstferieukene (uke 40 og 41) får du 10 prosent rabatt på besøk på Maihaugen og Norges Olympiske Museum ved å vise frem kvittering for at du også har vært i Lysgårdsbakken og kjørt stolheis. Likedan får du 10 prosent rabatt på stolheisen ved å vise frem kvittering for at du har besøkt enten Maihaugen eller Norges Olympiske Museum.

Åpningstider i høstferien

29. september – 11. oktober 2020:

Tirsdag – søndag kl. 11.00–16.00.

Se full oversikt over åpningstider.

Jente hopper foran tømmerhus på Maihaugen.

Foto: Veslemøy Furuseth / Maihaugen