En engelsk fin lady i historiske klær og med paraply leder an et følge med publikummere.
Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Vandreteatre

Hver dag i høysesongen kan du oppleve våre populære vandreteatre for voksne og barn.

Om sommeren syder friluftsmuseet på Lillehammer av liv. Noe av det som gjør historien levende for deg som besøker museet er de populære vandreteaterstykkene. I et vandreteater får du delta på en annen måte enn på en tradisjonell omvisning.

Flora, fauna og flatbrød

Vandreteateret "Flora, fauna og flatbrød" handler om en engelsk lady som kommer til Norge som turist på slutten av 1800-tallet.

Vi blir med henne på vandringen til den norske fjellheimen, og får dele hennes begeistring for den norske naturen og fjellandskapet. Og det oppstår mange misforståelser og morsomme situasjoner i møte med nordmenn hun møter på sin vei.

Brevet

"Brevet" er vandreteateret hvor vi blir med postbudet rundt i Byen fra 1930-tallet og til ulike tiår av 1900-tallet i Boligfeltet. Underveis dukker det opp mystiske brev uten avsender. Svært så frekt, synes postbudet.

Vandreteateret "Brevet" har vært et populært stykke i flere år. Her møter du mange ulike karakterer, blant annet papparazzien utenfor Dronning Sonjas barndomshjem.

For hele familien

Felles for vandreteatrene på Maihaugen er at stykkene ofte er basert på dramatiske hendelser. De er lagt til en spesiell tid og inneholder gjerne et mysterium som skal løses.  På vandringen møter vi ofte flere aktører som spiller sin rolle og gjør teateret ekte og levende.

Du kan være med på flere ulike stykker hver dag i høysesongen 15. juni – 15. august. Noen av vandreteatrene er laget spesielt for barna. Alle stykkene er inkludert i inngangsbilletten til Maihaugen.

Bruk Hva skjer-kalenderen for å se hva som skjer når.

En jeger med gevær.

Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Kvinnelig postbud i historisk uniform.

Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Ung kvinne i historisk postbud-antrekk synger sammen med en ung mann med 70-tallsantrekk og gitar.

Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Om sommeren er det daglige vandreteater rundt omkring i friluftsmuseet. Foto: Esben Haakenstad