Barn klapper sauer over skigard på Maihaugen.
Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Sommergleder for barna på Maihaugen

Ta med barna på trygge og morsomme aktiviteter på Maihaugen i sommer.

Senk skuldrene og slipp barna løs!

På Maihaugen kan barna få en smakebit av hvordan livet var i gamle dager og mange morsomme opplevelser. Her kan voksne og barn i ulike aldre få gode opplevelser sammen.

Tilbudet i år er litt annerledes enn det pleier. Det blir ikke omvisninger, vandreteatre og aktører i husene. Likevel er det en opplevelse å besøke museet.

Les mer om våre tiltak for et trygt besøk

Aktivitetsløyper med oppdrag for barna

I sommer har vi nye spennende aktivitetsløyper i friluftsmuseet for familier med både små og store barn. 

Ekornkongen på Haugen og sølvkonglene er et spennede oppdrag for de minste. Noen har tatt sølvkonglene til Ekornkongen, og barna kan være med å finne tyven.

Oppdrag Tidsreise er en aktiv oppdagelsesvandring for hele familien. Dere får dra på en reise fra 1700-tallet og framover mot vår tid og løse morsomme oppgaver underveis. Her må du både synge av full hals, bruke de små grå, ha fingerferdigheter, spenst og styrke! Alt gjør du sammen med din egen familie.

Dyrene på Maihaugen

Det er mange dyr som bor på Maihaugen. Vi har blant annet sauer, høner, griser, hester, kuer og kaniner. Om sommeren er de ute på beite rundt omkring i friluftsmuseet.

Lekeplass og lekestuer fra før i tiden

I Boligfeltet med de nyeste husene i friluftsmuseet finner du lekeplass og flotte historiske lekestuer man kan titte inn i.
(NB! Lekestuene som vanligvis står åpne for lek er dessverre stengt på grunn av smittehensyn).

Balanseløype i skogen

Hva er vel bedre enn å leke i skogen? Ved siden av setergrenda kan du teste ferdighetene i en spennende balanseløype gjennom skogen. Kanskje merker du noen øyne følge med deg gjennom løypa, for i skogen kan det bo tusser og troll.

Gråtass

Maihaugen har to Gråtass-traktorer. Den ene brukes til daglig i gårdsdriften på museet, den andre står ved låvebrua til Jørstad og kan klatres på!

Spisesteder

Det er flere åpne spisesteder på Maihaugen i sommer. I tillegg til kafeen i besøkssenteret er det åpent i Kirkestuen og Bakeriet i Byen. Det er også en kiosk ved Valbjørseter øverst i friluftsmuseet.

Avlyste aktiviteter

På grunn av smittevernhensyn og redusert kapasitet er det dessverre en del aktiviteter som utgår denne sommeren. Det blir ikke vandreteatre, aktører i de historiske husene, fisking i Breisjøen, lekestuer åpne for lek eller tegneaktiviteter på Postloftet.

Åpent hele året

Friluftsmuseet er et idyllisk besøksmål for barn året rundt med fine leke- og turmuligheter. Flere av de historiske husene har åpne dører også i vinterhalvåret, slik at man kan titte inn. Museet har også flere flotte innendørs utstillinger.

Om vinteren er dyrene i fjøset på Maihaugen, og det arrangeres jevnlig fjøsbesøk for den som vil hilse på.

I Hva skjer-kalenderen kan du krysse av for Barnas Maihaugen og få oversikt over daglige barnetilbud på en valgt dato.

Se også aktiviteter på Barnas Maihaugen året rundt.

 

To jenter leker med gapestokken utenfor Garmo stavkirke på Maihaugen.

Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Ekornkosedyr med krone og sølvfargede kongler.

Foto: Thorstein Hernes / Maihaugen

Barn inne i telefonkiosk på Maihaugen.

Foto: Mark Purnell / Maihaugen

Maihaugen skaper varige sommerminner. Foto: Esben Haakenstad