logo
Askepott_Astrid S
Foto: Storm Films / Nordisk Film Distribusjon
Maihaugen / Hva skjer? / Tre nøtter til Askepott

Tre nøtter til Askepott

Fra
9. november

Til
16. oktober

Tidspunkt
Hele dagen

Titt inn i rommet til Askepott fra filminnspillingen på Maihaugen og se mini-utstilling med gjenstander fra de ulike film- og eventyrversjonene.

Mange scener i den nye filmen "Tre nøtter til Askepott" som hadde premiere i november, ble spilt inn på Maihaugen. Hele åtte ulike plasser ble brukt.

Fra filminnspillingen med stemoren og stesøsteren til Askepott.

Foto: Sam Davis

Gården der Askepott og stemoren bor er filmet på Bjørnstad. Herfra er det mye utendørs filming, mens scenene innendørs er fra Andersstua og Nystua.

Gå i Askepotts fotspor på Maihaugen: Se kart med bilder og mer informasjon.

I filmen står gravsteinene til Askepotts foreldre ved Breisjøen, mens en scene der storesøsteren Dora prøver kjoler, er fra Isum. På vei til ballet rir Askepott gjennom 1890-tallsskogen ved bruket Åseng ovenfor setergrenda, og når prinsen banker på midt på natten når han leter etter Askepott er det døren på Lundesetra han banker på.

Rommet til Askepott

Under filminnspillingen ble fjøset på Øygarden brukt som stall for Askepotts hest, og i andre etasje kan du komme inn i rommet hvor hun bodde i filmen. Dette er også rommet der Astrid S har spilt inn musikkvideoen til sin nye låt "Når snøen smelter".

På Øygarden kan du komme inn i Askepotts rom og se den harde sengen, klessnoren med de få plaggene hennes, trebøtta med sopelimen og uglen som sitter og kikker på deg fra plassen sin. I smykkeskrinet ligger nøttene, og magi kan skje om du tror sterkt nok!

Fra folkeeventyr til Disney-prinsesse

Det finnes mange versjoner av eventyret om Askepott. I fjøset under Askepott sitt rom kan du fram til 31. mai se en liten utstilling med scener fra fire forskjellige utgaver.

Her blir du kjent med Kari Trestakk som er en norske folkeeventyr-versjon av Askepott. Disney-versjonen fra 1950 er illustrert med en flott ballkjole som musene lager til Askepott. Det er også et scenario fra den kjente og kjære tsjekkiske Askepott-filmen fra 1970-tallet, som vises hver julaften på NRK.

Den nye utgaven av filmen "Tre nøtter til Askepott" er representert med ekte rekvisitter fra filmen. Her kan du se jegerantrekket og pil og buen Askepott brukte i filmen.

Utstilling av antrekk og rekvisitter.

Mini-utstilling om Askepott i fjøset på Øygarden. Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Flere utstillinger på Maihaugen