Foto: Jørgen Skaug

Barnas sommerdag

Barnas sommerdag arrangeres i slutten av august hvert år og byr på 50 aktiviteter for barn i alle aldre! Her finner både to- og tolvåringer masse ting de kan gjøre.

Søndag 25. august

kl. 11.00 - 16.00

På barnas sommerdag kan du være med på/oppleve: aking, gullgraving, ansiktsmaling, boblefotball, snekring, spikking, blinkskyting, kalvemønstring, klatring, fisking, zipline over Breisjøen, hesteskyss, kanopadling, barnas trafikkby og mange andre morsomme aktiviteter.

Zip-line over Breisjøen. Foto: Jørgen Skaug

Zip-line over Breisjøen er svært populært. Foto: Jørgen Skaug

Dagen avsluttes med show på utescenen på Dansarvollen. Showet presenteres av Posten Norge og Norges Postmuseum på Maihaugen, og er inkludert i inngangsbilletten. I år er vi glade for å tilby et nytt show med gjengen fra Jubeltube!

"Er det sant at alt går an?" er en musikalsk familieforestilling om undring og vitebegjær. Gjennom lekne låter, spennende eksperimenter og uforklarlige trylletriks får publikum en frisk forestilling som setter seg både i hodet og i hjertet. Flere av barna i publikum får også bli med opp på scena underveis for å delta i morsomme eksperimenter og konkurranser.

Gled deg til morsomt show!

Når Mats, Linn og Håvard spiller er det med et lekent overskudd, ekte tilstedeværelse og det beste av fra sin felles barnekanal – Jubeltube. Kanalen er en naturlig fortsettelse for Håvard som var programleder i NRK Super i 4 år med blant annet BarneTV, Julemorgen og Barn ingen adgang. Linn og Mats er skuespillere og kreatører med mange års erfaing inne teater, musikal, TV og film.

Årets nye aktiviteter bidrar Forsvaret og Lillehammer Schakselskap med. Forsvaret kommer med en spennende beltevogn og lar barna prøve seg på ulike fysiske tester. Hos sjakk-klubben vil alle som vil kunne lære seg de grunnleggende reglene og forsøke å spille.

Praktisk informasjon:

Billettpriser:
Voksen kr 135,-
Barn 6-15 år kr 65,-
Familie kr 335,-
Honnør kr 95,-
Venneforening og under 6 år gratis
Ansatte i Posten og Bring med familier har egne priser.

Forhåndskjøp av billetter anbefales. Bestill her! Billetter kan også kjøpes i billettluken på Maihaugen på arrangementsdagen.

Les mer om åpningstider og priser på Maihaugen.

Begrenset med parkering på Maihaugen. Kun 5-10 minutter å gå fra Lillehammer sentrum. Alternativ parkering også ved Stampesletta/Håkons hall.

Barnas sommerdag har vært arrangert av De Sandvigske Samlingers venner i samarbeid med Maihaugen siden 1974.

Les om våre andre barneaktiviteter her.

 

Kl. 12.00 arrangerer Tine kalvemønstring ved Jørstad. Mange barn kommer for å vise fram de søte og flinke kalvene sine. Mulighet for å hilse på kalvene også. Foto: Jørgen Skaug

Boblefotball på Valbjørsetra. Her er det mulig både å gi og få en trøkk! Foto: Jørgen Skaug

Snekring er moro! Foto: Jørgen Skaug

NMK Sør-Gudbrandsdal lar deg prøve crossmotorsykler. Foto: Jørgen Skaug

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum