Glade barn og voksne går tur mellom historiske bygninger på Maihaugen.
Foto: Veslemøy Furuseth / Maihaugen

Høst på Maihaugen

Maihaugen er Norges største friluftsmuseum med over 200 hus fra ulike tider. I idylliske omgivelser venter trygge og gode opplevelser for hele familien.

Se kalenderen for dagens program.

Kikk inn i hus

I det idylliske friluftsmuseet på Lillehammer er det mer enn 200 historiske hus fra 1200-tallet og fram til i dag. Året rundt er det fint å rusle rundt her og få inntrykk av hvordan vi levde før i tiden. Flere av de historiske husene har åpne dører som du kan se inn gjennom. I noen av dem det også lydguider, som forteller om huset og tiden det er fra.

Dronning Sonjas barndomshjem

Bli med på nostalgiske gjensyn med de ulike tiårene av 1900-tallet. I Boligfeltet i friluftsmuseet kan du gjenoppfriske barndomsminner og dele dem med familien din.

I Boligfeltet kan du også se 1930-tallshuset som var dronning Sonjas barndomshjem. Huset ble bygget for familien Haraldsen, og Sonja bodde her det meste av tiden til hun giftet seg med kronprins Harald i 1968. Huset står ikke åpent, men du kan ta en titt inn gjennom vinduene.

Maihaugen viser ikke bare historiske hjem fra ulike tider. I hyttegrenda forteller museet om utviklingen fra seterliv til hytteliv. Hyttene her viser hvordan den norske hyttedrømmen har utviklet seg over tid og forteller om fritid og friluftsliv i det moderne Norge.

Flotte utstillinger

Både i hovedbygningen og ute i friluftsmuseet er det åpne utstillinger. På Telthusmoen finner du en helt ny fotoutstilling om hvordan friluftsmuseet ble til. I Byen er det åpne dører til bokbinderi og fotoatelier. Inne i hovedbygningen kan du besøke utstillingen Langsomt ble landet vårt eget, om Norges historie helt fra istiden. Du kan også se den lille utstillingen Hytta – fire vegger rundt en drøm.

Senere i høst kan du glede deg til vår store nye hovedutstilling Impulser, som åpner 23. oktober.

Moro for barna

Ekornkongen på Haugen og sølvkonglene er et spennende oppdrag for de minste. Noen har tatt sølvkonglene til Ekornkongen, og barna kan være med å finne tyven.

Maihaugen har også lekeplass med historiske lekestuer. Se mer på Barnas Maihaugen.

Dyr og gårdsarbeid

Både små og store har glede av å treffe dyrene på Maihaugen. Hele sommeren er det kuer og sauer rundt omkring på de idylliske beiteområdene i friluftsmuseet.

Hestene går også på enga eller hjelper museumsbøndene med forskjellig gårdsarbeid som før i tiden. Gårdskarene viser gjerne fram hva de driver med. Du kan også se gris og høner. Dyrene er ute fram til og med høstferien hvis været tillater. Sauene går ute hele året.

Kafé og museumsbutikk

Den flotte Maihaugbutikken og kafeen i besøkssenteret har åpent hver dag i museets åpningstid. 

Det er også fint å ta med niste og termos og slå seg ned et sted i friluftsmuseet. Flere steder finner du benker med koselig utsikt.

 

Åpningstider i høst

  • 1. – 27. september:Tirsdag – søndag kl. 11.00 – 15.00. Mandag stengt.
  • Høstferien, 28. september – 11. oktober:Tirsdag – søndag kl. 11.00 – 16.00. Mandag stengt.

Se fullstendig oversikt over museets åpningstider.

Billetter

Det er ingen begrensning på antall gjester som kan besøke museet per dag. Vi følger fortløpende helsemyndighetenes retningslinjer (se mer under).

Vi oppfordrer til at du kjøper billett på nett eller betaler med kort.

Se billettpriser og kjøp billett på nett.

 

Tiltak for et trygt besøk

Maihaugen overholder alle retningslinjer fra helsemyndighetene i forbindelse med koronasituasjonen og vi legger til rette for trygge museumsopplevelser.

Les mer om våre smitteverntiltak.

Vi tar forbehold om at det kan komme endringer hvis retningslinjene fra helsemyndighetene endrer seg.

Stue med veggmalerier og møbler fra 1700-tallet.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Ekornkosedyr med krone og sølvfargede kongler.

Foto: Thorstein Hernes / Maihaugen

I Boligfeltet i friluftsmuseet kan du besøke hjem fra de ulike tiårene på 1900-tallet. Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

To menn i busserull tar opp poteter fra åkeren på Maihaugen.

Foto: Veslemøy Furuseth / Maihaugen