Kvinne med bunad foran tømmerhus på Maihaugen.
Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Årets sommer på Maihaugen

Maihaugen legger til rette for trygge og gode museumsopplevelser for små og store i sommer. Vi gleder oss til å åpne museet igjen fredag 12. juni.

Fram til vi åpner igjen 12. juni er alt innendørs på Maihaugen stengt . I mellomtiden er du velkommen til å gå tur i friluftsmuseet som står åpent.

Denne sommeren vil det daglige tilbudet på Maihaugen være redusert i forhold det museet har en normal sommer. Derfor setter vi også ned prisen på billettene. Det er likevel en flott opplevelse å komme hit!

Åpne hus og områdeverter

I det idylliske friluftsmuseet er det mer enn 200 historiske hus fra 1200-tallet og fram til i dag.  Her er det fint å rusle rundt og få inntrykk av hvordan vi levde før i tiden. Du kan titte inn gjennom dørene til flere av de historiske husene.

Det er åpne utstillinger både i hovedbygningen og ute i friluftsmuseet, og Norges Postmuseum er åpent med flotte utstillinger der du kan gå på egenhånd.

Det er ikke ordinære omvisninger og vandreteatre denne sommeren, men flere steder i friluftsmuseet møter du våre områdeverter som gjerne deler av sin kunnskap og svarer på dine spørsmål. I flere av husene er det dessuten lydguider som forteller deg om huset og tiden det er fra.

Nyheter for barna

Det er nye spennende aktivitetsløyper i friluftsmuseet for familier med både små og store barn. 

"Ekornkongen på Haugen og sølvkonglene" er et spennede oppdrag for de minste. Noen har tatt sølvkonglene til Ekornkongen, og barna kan være med å finne tyven.

"Oppdrag tidsreise" er en aktiv oppdagelsesvandring for hele familien. Dere får dra på en reise fra 1700-tallet og framover mot vår tid og løse morsomme oppgaver underveis. Her må du både synge av full hals, bruke de små grå, ha fingerferdigheter, spenst og styrke! Alt gjør du sammen med din egen familie.

Lekeplassen for de minste er åpen, med lekeapparater og historiske lekestuer. (NB! Lekestuene som vanligvis står åpne for lek er dessverre stengt på grunn av smittehensyn). I skogen ved setergrenda er det spennende å teste ferdighetene i balanseløypa.

Dyr og gårdsarbeid

Både små og store har glede av å treffe dyrene på Maihaugen. Hele sommeren er det kuer og sauer rundt omkring på de idylliske beiteområdene i friluftsmuseet.

Hestene går også på enga eller hjelper museumsbøndene med forskjellig gårdsarbeid som før i tiden. Gårdskarene viser gjerne fram hva de driver med. Du kan også se gris, høner og kaniner.

Servering ute og inne

Det er flere åpne spisesteder i sommer. I tillegg til kafeen i besøkssenteret er det åpent i Kirkestuen og Bakeriet i Byen. Det er også en kiosk ved Valbjørseter øverst i friluftsmuseet.

 

Åpningstider i sommer

12. juni – 16. august:
Mandag – søndag kl. 11.00 – 16.00.

Se fullstendig oversikt over våre åpningstider.

Billetter

Vi jobber for at billetter kan kjøpes på nett, og oppfordrer til å betale med kort.

Vi reduserer prisen på billettene i sommer

 

Tiltak for et trygt besøk

Maihaugen overholder alle retningslinjer fra helsemyndighetene i forbindelse med koronasituasjonen og vi legger til rette for trygge museumsopplevelser.

Les mer om våre smitteverntiltak.

Vi tar forbehold om at det kan komme endringer hvis retningslinjene fra helsemyndighetene endrer seg.