Barn sitter i blomstereng foran Garmo stavkirke.
Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Årets sommer på Maihaugen

Maihaugen legger til rette for trygge og gode museumsopplevelser for små og store. Vi har mindre tilbud enn en vanlig sommer, og det er dessverre ikke åpne hus eller omvisninger.

Det er likevel en flott opplevelse å komme til Maihaugen!

Kikk inn i hus

I det idylliske friluftsmuseet er det mer enn 200 historiske hus fra 1200-tallet og fram til i dag. Her er det fint å rusle rundt og få inntrykk av hvordan vi levde før i tiden. I sommer står de historiske husene dessverre ikke åpne så du kan gå inn, men du kan titte inn gjennom døren til flere av dem. I noen av husene er det lydguider.

Møt områdeverter og besøk utstillinger

Vi kan dessverre ikke ha ordinære omvisninger og vandreteatre i år, men fire steder i friluftsmuseet møter du våre områdeverter som gjerne deler av sin kunnskap og svarer på dine spørsmål.

Både i hovedbygningen og ute i friluftsmuseet er det åpne utstillinger. På Telthusmoen finner du en helt ny fotoutstilling om hvordan friluftsmuseet ble til. Selv om Norges Postmuseum ikke er bemannet er Postgården åpen så du kan komme inn og se de flotte utstillingene der på egenhånd.

Nyheter for barna

Det er nye spennende aktivitetsløyper i friluftsmuseet for familier med både små og store barn. 

Ekornkongen på Haugen og sølvkonglene er et spennende oppdrag for de minste. Noen har tatt sølvkonglene til Ekornkongen, og barna kan være med å finne tyven.

Oppdrag Tidsreise er en aktiv oppdagelsesvandring for hele familien. Dere får dra på en reise fra 1700-tallet og framover mot vår tid og løse morsomme oppgaver underveis. Her må du både synge av full hals, bruke de små grå, ha fingerferdigheter, spenst og styrke! Alt gjør du sammen med din egen familie.

Maihaugen har også lekeplass med historiske lekestuer og balanseløype for barn. Se mer på Barnas Maihaugen.

Dyr og gårdsarbeid

Både små og store har glede av å treffe dyrene på Maihaugen. Hele sommeren er det kuer og sauer rundt omkring på de idylliske beiteområdene i friluftsmuseet.

Hestene går også på enga eller hjelper museumsbøndene med forskjellig gårdsarbeid som før i tiden. Gårdskarene viser gjerne fram hva de driver med. Du kan også se gris, høner og kaniner.

Servering ute og inne

Det er flere koselige spisesteder på Maihaugen. Det er også koselig å ta med egen mat til piknik og slå seg ned et sted i friluftsmuseet.

Kafeen i besøkssenteret har åpent hver dag i museets åpningstid. Midt på sommeren er det dessuten åpent i Kirkestuen, Bakeriet i Byen en kiosk ved Valbjørseter øverst i friluftsmuseet. Se åpningstidene til spisestedene.

 

Åpningstider i sommer

12. juni – 31. august:
Mandag – søndag kl. 11.00 – 16.00.

Se fullstendig oversikt over våre åpningstider.

Billetter

Det er ingen begrensning på antall gjester som kan besøke museet per dag. Vi følger fortløpende helesmyndighetenes retningslinjer (se mer under).

Vi har redusert prisen på billettene i sommer på grunn av redusert tilbud. 

Vi oppfordrer til at du kjøper billett på nett eller betaler med kort.

Se billettpriser og kjøp billett på nett.

 

Tiltak for et trygt besøk

Maihaugen overholder alle retningslinjer fra helsemyndighetene i forbindelse med koronasituasjonen og vi legger til rette for trygge museumsopplevelser.

Les mer om våre smitteverntiltak.

Vi tar forbehold om at det kan komme endringer hvis retningslinjene fra helsemyndighetene endrer seg.

Her kan du lese mer om parkering og alternative parkeringsplasser.

 

Ung kvinne med bunad foran tømmerhus på Maihaugen.

Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Ekornkosedyr med krone og sølvfargede kongler.

Foto: Thorstein Hernes / Maihaugen

Unge mennesker ved skigarden foran tømmerhus på Maihaugen.

Foto: Veslemøy Furuseth / Maihaugen

Soverom i 1970-tallshuset på Maihaugen.

Soverommet i 1970-tallshuset. Foto: Mark Purnell / Maihaugen