Foto: Esben Haakenstad

Sommergleder for barna på Maihaugen

Hele sommeren er det full fart på Maihaugen med mange morsomme aktiviteter for barn.

Se oversikt over daglig program i sommer.

Delta på vandreteater, ta rebusløpet, hils på dyra eller prøv fiskelykken.

Vandreteatre

På Maihaugen kan både små og store være med på spennende vandreteatre. Dette er en populær aktivitet for familien, og noen er også laget spesielt for barna. I stykkene har det gjerne skjedd noe dramatisk eller mystisk som du får bli med å finne ut av. Dette er levende historie på sitt beste! Vandreteatrene går hver dag fra 15. juni til 15. august.

Prøv fiskelykken

I Breisjøen er det fisk å få! Her kan du prøve fiskelykken med bambusstenger som står til utlån. Får du fisk er den selvsagt din, til odel og eie.

Dyra på Maihaugen

Det er mange dyr som bor på Maihaugen. Vi har blant annet sauer, høner, griser, hest, kuer og kaniner. Om sommeren er de ute på beite rundt omkring i friluftsmuseet, og barna kan gjerne komme bort og hilse på. 

Toget og jernbanestasjonen

Toget er spennende for barna. Det har lokomotiv, postvogn og en godsvogn med utstillingen Posten på skinner. Her kan man fritt gå rundt og titte, og i kupéene kan du sitte og kose deg og titte ut på jernbanestasjonen.  

Gøy på Postmuseet

Gå på skattejakt hos Norges Postmuseum i Byen på Maihaugen! Når du er ferdig får du premie av postmesteren. På postloftet er det aktiviteter for barn, du kan for eksempel kan tegne ditt eget frimerke. På Postmuseet kan barna også skrive gammeldagse brev og brette dem slik det ble gjort før det ble vanlig med konvolutter. Man kan leke postbetjent og sortere post i posthyller, eller man kan prøvesitte gamle, skrå skolepulter.

Rebusløp

Bli med på rebusløype for hele familien.  I rebusløpet Budstikka skal du finne budstikkene som er plassert rundt omkring i friluftsmuseet. 

Lekestuer

I Boligfeltet med de nyeste husene i friluftsmuseet finner du flere flotte historiske lekestuer. Noen av disse er kun for å titte inn i, mens andre er åpne for alle som vil leke. I slutten av august 2018 kommer det også på plass en flott lekeplass sammen med lekestuene.

Gråtass

Maihaugen har to Gråtass-traktorer. Den ene brukes til daglig i gårdsdriften på museet, den andre står ved låvebrua til Jørstad og kan klatres på!

I Hva skjer-kalenderen kan du krysse av for Barnas Maihaugen og få oversikt over daglige barnetilbud.

Se også oversikt over barneaktivitetene våre året rundt 

Se også aktiviteter for voksne: Levende sommer på Maihaugen

Vandreteater er en populær aktivitet for familier på Maihaugen som ligger på Lillehammer.

Foto: Esben Haakenstad

Fra vandreteatret Tyven Tyven. Foto: Audbjørn Rønning/Maihaugen

Fra vandreteatret Tyven Tyven. Foto: Audbjørn Rønning/Maihaugen

Jente holder en fisk mot ansiktet som om hun skal kysse den.

Foto: Camilla Damgård / Maihaugen

Jente koser med kanin.

Foto: Rannveig Røstad / Maihaugen

Barn som leker med kjerre i Byen i friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer.

Kjerre er også et leketøy. Foto: Mark Purnell. 

Maihaugen skaper varige sommerminner. Foto: Esben Haakenstad