Maihaugen tilbyr mange forskjellige aktiviteter for familier. Foto: Esben Haakenstad.

Sommer på Maihaugen

Hele sommeren er det full fart på Maihaugen med aktiviteter for hele familien.

Delta på vandreteater, ta rebusløpet, kos med dyra eller prøv fiskelykken.

Vandreteater

Maihaugen har flere vandreteater. Dette er en populær aktivitet for familien, og noen er også laget spesielt for barna. Dette er en fin måte å formidle historie på, og bidrar til å gjøre historien spennende og levende. Vandreteater er ofte basert på dramatiske og mystiske hendelser som man må være med på å løse. De minste kan være med å lete etter dyra som bor på Maihaugen, og de som er modige nok kan være med å løse mysteriet om apotekerspriten som forsvant. Vandreteatrene går hver dag fra juni til august.

Prøv fiskelykken

I Breisjøen er det fisk å få! Her kan du prøve fiskelykken med bambusstenger som står til utlån. Får du fisk er den selvsagt din, til odel og eie.

Dyra på Maihaugen

Det er mange dyr som bor på Maihaugen. Vi har blant annet sauer, høner, griser, hester, kuer og kaniner. Om sommeren er de ute på beite rundt omkring i friluftsmuseet, og barna kan gjerne komme bort og hilse på. 

Toget og jernbanestasjonen

Toget er spennende for barna. Det har lokomotiv, postvogn og en godsvogn med utstillingen "Posten på skinner". Her kan man fritt gå rundt og titte, og i kupéene kan du sitte og kose deg og titte ut på jernbanestasjonen.  

Gøy på Postmuseet

På loftet til Norges Postmuseum i Byen på Maihaugen er det aktiviteter for barn om sommeren. Du kan for eksempel tegne ditt eget frimerke. På Postmuseet kan barna også skrive gammeldagse brev og brette dem slik det ble gjort før det ble vanlig med konvolutter. Man kan leke postbetjent og sortere post i posthyller, eller man kan prøvesitte gamle,skrå skolepulter.

Rebusløp

Bli med på rebusløype for hele familien. I rebusløpet "Budstikka" skal du finne budstikkene som er plassert rundt omkring i Maihaugens friluftsmuseum. 

Gråtass

Maihaugen har to Gråtass-traktorer. Den ene brukes til daglig i gardsdriften på museet, den andre står ved låvebrua til Jørstad og kan klatres på!

Se oversikt over barneaktivitetene våre

Maihaugen skaper varige sommerminner. Foto: Esben Haakenstad

Vandreteater er en populær aktivitet for familier på Maihaugen som ligger på Lillehammer.

Foto: Esben Haakenstad

Barn som leker med kjerre i Byen i friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer.

Kjerre er også et leketøy. Foto: Mark Purnell.