Foto: Audbjørn Rønning / Maihaugen

Hva skjer? Arrangementer

Hvert år er det forskjellige aktiviteter som arrangeres av Venneforeningen.

 

Skjulte skatter – spesialomvisning i magasinene onsdag 12. september 2018

Magasinene på Maihaugen inneholder et vell av artikler og enheter. I løpet av 2017/2018 er det investert mye i å sikre bedre lagringsforhold, samtidig som det er gjort vesentlige forbedringer og endringer i registreringsarbeidet og antall artikler/gjenstander som nå er behørig registrert.

Vi inviterer våre medlemmer til en eksklusiv omvisning i disse lagerområdene.

Dette vil finne sted:

Onsdag 12. september kl 13.00, fremmøte på Torget i Byavdelingen

På grunn av plass og sikkerhet må vi begrense besøket til 25 personer/gruppe. I alt kan vi ta med max 4 grupper, to grupper kl 13 og to kl 14.30.

Vi tror dette kan bli populært, derfor vil vi ha påmelding til arrangementet. Påmelding skjer primært via e-post til venner@maihaugen.no, sekundært på SMS til førstemann til mølla prinsippet gjelder, alle som melder seg på vil få svar.

Velkommen til rundtur i magasinene, «Utstilling bak utstillingene».

 

Barnas sommerdag

Barnas sommerdag arrangeres en søndag sent i august. Det er en god tradisjon som etter nesten 40 år fortsatt er svært populær hos folk i distriktet. Litt avhengig av været har vi årlig et besøk på mellom to og tre tusen barn, mødre, fedre og besteforeldre. Enkelte tilbud som gullgraving, snekring og trafikkby har vært med fra starten, men hvert år dukker det opp nye påfunn: En ridderlandsby, orientering med kart og kompass, felespilling, tau-glidebane og mye, mye mer.

I de senere år har vi også en forestilling i Maihaugsalen i løpet av dagen, med en eller flere artister – ofte kjent fra fjernsyn.

Venneturen

Dette er også en årlig tilbakevendende begivenhet, den første søndag i september. Det har hendt at vi har reist på lengre turer, til Nord-Gudbrandsdalen i Anders Sandvigs fotspor, til Vestlandet eller Sverige. Men som regel tar vi dagsturer med museumsvisitter, omvisninger og besøk på interessante steder underveis – alt samstemt med god mat og hyggelig samvær.

Spesialomvisninger

Dette er omvisninger som er forbeholdt Vennene, og arrangeres en eller to ganger i året. Det kan være i forbindelse med utstillinger på Maihaugen, eller muligheter for å komme inn i bygninger eller magasin som folk flest må gå forbi. Andre institusjoner innen Lillehammer Museum, som Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, Norges Olympiske Museum eller Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, er også aktuelle.

Hyggekvelder

Dette er arrangementer med faglig innhold, der dyktige medarbeidere på Maihaugen bidrar.

Maihaugassistentene

Dette ble etablert i 1993, der vi utfører dugnadsarbeid for store beløp hvert år. Assistentene stiller opp ved små og store kulturarrangement i Maihaugsalen, og deltar også ved de faste arrangementene St.Hans, Håndverksdagene, Barnas dag og Julemarkedet.

Torsdagsvennene

Dette er Maihaugens gode hjelpere! Ordningen begynte i 1993, og deltakerne utfører viktige arbeidsoppgaver for Maihaugen på frivillig basis. Det er populært å være torsdagsvenn, og antallet har vokst jevnt og trutt de siste årene. Nesten 50 spreke pensjonister har nå sitt virke på Maihaugen hver torsdag i hele vinterhalvåret.

Arbeidsoppgavene er:

  • Fotoregistrering og identifisering av foto
  • Bibliotekarbeid
  • Avskriving av lydbånd
  • Transkribering av kilder i gotisk håndskreven skrift
  • Registrering av kirkebøker
  • Ordning av arkiver
  • Snekkerarbeid tilknyttet formidlingsoppgaver
  • Ordning av tekstilmagasinet
  • Andre naturlige oppgaver som dukker opp.

Har du spørsmål?
Kontakt oss på telefon 61 28 89 00 eller epost post@lillehammermuseum.no