Foto: Camilla Damgård/Maihaugen

Maihaugens utstillinger

Maihaugen har mange flotte utstillinger - hele året!

På Maihaugen kan du besøke flere utstillinger både innendørs og utendørs. Noen er bare åpne i sommersesongen, men mange er åpne året rundt.

Innendørs utstillinger

Inne i besøkssenteret finner du Langsomt ble landet vårt eget, som er en av museets mest populære utstillinger. Den tar deg med inn i Norgeshistorien, helt fra istiden til vår egen tid.

Her er også utstillingen Folkekunst i Gudbrandsdalen, med flotte gjenstander fra 1700- og 1800-tallet. Du kan også titte innom tannlegekontoret til Anders Sandvig, som var Maihaugens grunnlegger.

Besøkssenteret har dessuten temporære utstillinger som står over kortere og lengre tid.

Se oversikt over alle utstillinger.

Utstillinger i friluftsmuseet

Flere av verkstedene som tidligere var utstilt inne i besøkssenteret er flyttet ut til håndverksmiljøer i friluftsmuseet. Fotoatelier og bokbinderi finner du for eksempel i Julingården i Byen. Her står døra åpen hele året, slik at du kan titte inn.

Det samme gjelder 1915-huset der du kan se Lillehammermaleren Alf Lundebys atelier.

Ved Breisjøen nedenfor setergrenda kan du lære om fiske i Gudbrandsdalen i utstillingen Fiskevollen. Om sommeren kan barna prøve fiskelykken med gammeldags bambusstang og mark. Og det er fullt mulig å få fisk!

Norges Postmuseum i Postgården i Byen forteller landets spennende posthistorie i sommersesongen. Toget på jernbanestasjonen i Byen er barnas favoritt. Her kan man se hvordan posthåndteringen foregikk ombord på tog, i utstillingen Posten på skinner.

Det er en flott opplevelse og gå gjennom utstillingen Langsomt ble landet vårt eget. Foto: Camilla Damgård/Maihaugen

Foto: Camilla Damgård/ Maihaugen

Alf Lundebys atelier i 1915-huset. Foto: Audbjørn Rønning/Maihaugen