Foto: Esben Haakenstad

Levende sommer på Maihaugen

På friluftsmuseet Maihaugen i Lillehammer blir historien levende for både voksne og barn. Bli med på vandreteatre, kom inn i historiske hjem og opplev hvordan livet var før i tiden.

Se oversikt over daglig program i sommer.

Vandreteatre for store og små

Verdt å få med seg er vandreteatrene, som er gratis inkludert i museumsbilletten. Vi har flere forestillinger hver dag fra midten av juni til midten av august. 

Forestillingene "Brevet" og "God dag i stua" passer for hele familien. "Brevet" er et mystisk og underholdende stykke der vi blir med postbudet gjennom ulike tider i Byen og Boligfeltet. I vandreteateret "God dag i stua" blir vi med den omreisende tateren på vandring fra gård til gård i Bygda.

Morsomme aktiviteter for barn

Noen av vandreteatrene er spesielt for barn, som "Pål sine høner" og nyheten "Tyven tyven" der barna får være med politimesteren og oppklare et mystisk innbrudd.

Barna synes også det er topp å treffe dyra, gå rebusløp i friluftsmuseet og prøve fiskestanga i Breisjøen.  Får du fisk er den selvsagt din til odel og eie.

Se oversikt over alle barneaktiviteter.

Interessante omvisninger

Både voksne og barn har glede av å bli med museumsbonden på omvisningene "Fra jord til bord" og "Å skille klinten fra hveten".

Voksne tilbys også egne spesialomvisninger blant annet i Byen og Boligfeltet, der du får komme inn i hjem fra ulike tiår av 1900-tallet.

Utstillinger inne og ute

Årets store utstilling inne i besøkssenteret er "Birkebeinerrennet – fra saga til styrkeprøve". Der kan du også se Norges Postmuseums nye utstilling "Norsk kunst på frimerker" og de faste utstillingene.

Nyheter i friluftsmuseet

Friluftsmuseet har over 200 historiske hus og stadig kommer nye til. Det nyeste tilskuddet i Boligfeltet er 1930-tallshuset som er Dronning Sonjas barndomshjem. Husetble flyttet til museet sist høst, og er ikke ferdig restaurert innvendig, men utvendig kan du se fasaden slik den var opprinnelig. En annen nyhet er hytta Myklebu fra 1965, som er med å fortelle om den norske hyttedrømmen.

Boligfeltet har fått to lekestuer, en fra 1950-tallet og en ny lekestue. Den historiske kan man titte inn i og den nye er åpen for barn som vil leke. Senere skal det komme på plass to andre historiske lekestuer her også.

Butikker og spisesteder

Få med deg et besøk i vår historiske butikk i friluftsmuseet og i museumsbutikken inne i besøkssenteret.

Maihaugen har fine piknikmuligheter og spisesteder både inne og ute i høysesongen.

Velkommen til minnerike dager på Maihaugen!

Døren står åpen til 80-tallshuset hele sommeren. Foto: Esben Haakenstad

På Øygarden kan du oppleve gårdsliv på slutten av 1800-tallet. Foto: Jørgen Skaug

Fra vandreteateret "God dag i stua". Foto: Ian Brodie

Liten jente tar bilde av to gutter i historisk hus på Maihaugen i Lillehammer

Foto: Camilla Damgård